Båtuthyrning i sveriges vackra skärgårdar. Hyr båt av oss i Sverige. Egna marinor i Göteborg och Stockholm.

1/17
1/10

TA DEL AV INFORMATION I PDF:er. ENKELT ATT SPARA.

 

Populära öar och samhällen på västkusten  PDF                                                          VHF Kanaler och väder information till sjöss PDF

 

Infomtion om vår Marina. Utbud affärer m.m se PDF                                                  Beställ eget sjökort. Vi har det senast / bästa. Se PDF

TURFÖRSLAG 1v |2v  | CHARTERBÅTAR|  ÖVRIGA BÅTAR | EVENT               

ÅLAND

 

Åland är ett härligt resmål när man semestrar i en båt. Seglar man från Stockholm behöver man minst en vecka på sig. Åland skärgård består av hela 64 000 små öar, så det är inga problem att hitta en egen mysig vik för sol och bad. Åland ett självstyrt örike mitt i Östersjön mellan Roslagen och Åbo skärgård och den är speciell på många sätt.Dels för den unika skärgårdsnaturen men även för sin historia. Det bor ca 26 200 personer på Åland av vilka 11 000 är bosatta i Ålands enda stad Mariehamn.

 

Stockholm


Stockholms skärgård är den största i Sverige med sina 24 000 öar. Den börjar i Södermanland och följer kusten upp till Uppland.
I söder finns S:t Annas skärgård och i norr finns den vackra och speciella Högakusten.Befinner man sig i södra skärgårdenär det värt att segla över till Gotland.
Väljer man den norra kusten, så är Ålands skärgård värt ett besök.I Stockholm hyr ni båten i SaltsjöbadenNågra distans ut ligger Sandhamn. Stocholms motsvarighet till Marstrand på västkusten.Vaxholm, Utö, Möja och Finnhamn är andra kända öar.  


 

GOTLAND


Gotland är en utpräglad semesterort och ett populärt mål för seglare på ostkusten. Den säregna naturen och det fina vädret är en av orsakerna. I Visby finns en bra hamn med service, restauranger och all tänkbar underhållning. Gotland är en av de solsäkraste platserna i Sverige och ön har gott om sköna sandstränder. Vill ni stanna några dagar finns det mycket att göra.Det tar sin tid att segla över. Från Landsort är det ca 70 distansminuter. Det tar ca 10-15 timmar beroende på vad ni har för båt. Passa på att gå över när det blåser rätt, så att ni slipper att kryssa. Går ni över från Västervik är det ca 50 distansminuter.
 

Göteborg Bohuslän västkusten


När västkusten visar sin rätta sida, så finns det inte många platser i världen som slår den. Här  finns tusentals pittoreska, bildsköna öar
längs med hela den Bohuslänska kusten ända upp till Norge.

 


Sedan länge är utbudet stort när det gäller nöjen och god mat. Hitta en
naturhamn, grilla med dina vänner och njut av solnedgången.
Kort sagt Bohuslän är mycket  bildskön, med sina röda klippor och rika
flora. Numera kan man även se flasknosdelfiner och späckhuggare om man har tur. Sälar och tumlare tillhör vardagen.


 

Yachtcharter Göteborg Ab har sina båtar i centrala Göteborg på Ringön.
Göteborg ligger verkligen i skärgårdens centrum och det är bara 30
distans till Skagen och 15 distans till Marstrand.
På våren och hösten går turerna tätt till Skagen med våra större 50 fotare. Ett populärt mål för företag och kompisgäng, som vill uppleva havssegling och trevlig gemenskap på kvällen.

 

VÄSTKUSTEN

OSTKUSTEN

TURFÖRSLAG  1v | 2v  | CHARTERBÅTAR | ÖVRIGA BÅTAR |  EVENT